FILIALE

Sector 2

CANTINA SFÂNTA ANA

Cantina socială Sfânta Ana cu sediul pe Șoseaua Pantelimon,numărul 257, aparține Asociației Diaconia Filiala Sector 2, fiind înființată prin hotărârea Permanenței Consiliului Eparhial ,Temei 14.127 din 12 decembrie 2014.

            Pe data de 17 februarie 2015 cu prilejul sfințirii și cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Cantina socială Sfânta Ana și-a început activitatea.

             Cantina socială Sfânta Ana are 60 de beneficiari, persoane vârstnice care au nevoie de ajutor,persoane cu afecțiuni medicale cronice, familii cu mulți copii, familii monoparentale, persoane lipsite de adăpost sau aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială. Pe lângă masa caldă oferită în fiecare zi de luni până vineri, cantina mai oferă consiliere socială, îndrumare duhovnicească, sprijin și suport pentru rezolvarea problemelor de care se lovesc beneficiarii.   

            La nivelul cantinei sociale, Asociația Diaconia – Filiala Sector 2 organizează și susține cateheze, pelerinaje și consultații medicale gratuite oferite de  2 medici voluntari.

            Acordarea serviciilor se face pe bază de cerere însoțită de actele doveditoare care arată situația socio – medicală actuală a petentului și a membrilor familei acestuia, urmată de ancheta socială.