Diaconia Filiala Sector 1-Cantina “Sfânta Teodora de la Sihla”

Pe data de 11 aprilie 2016, a fost inaugurată Cantina Socială a Asociației Diaconia Filiala Sector 1 cu hramul “Sfânta Teodora de la Sihla”, aceasta desfășurându-și activitatea în strada Băiculești nr. 27 sector 1 București, în cadrul Parohiei Sf Vineri Pajura, Protoieria Sector 1 Capitală.

Cantina Asociației Diaconia Filiala Sector 1, funcționează în regim de cattering iar pe perioada mai 2016 – iulie 2018, de această formă de sprijin alimentar au beneficiat zilnic un numar de 25 de persoane vulnerabile din punct de vedere social. Persoanele au fost selecționate în funcție de problemele sociale cu care se confruntă, fiind luate în evidența Protoieriei sector 1, beneficiind permanent de diverse forme de sprijin.

Activitatea de distribuire a hranei s-a derulat de luni până vineri, între orele 12.30-14.00, iar hrana a provenit de la cantina Sf Andrei a Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Cantina a funcționat prin sprijinul financiar al parohiilor din protoiere și prin sponsorizări.

Începând cu luna octombrie a anului 2019, Asociația Diaconia Filiala Sector 1 a incheiat un parteneriat cu Centrul de Zi Patriarh Justinian Marina al Asociației Diaconia, în baza căruia 23 de persoane defavorizate social (13 copii ai Centrului de Zi și 10 beneficiari ai serviciilor sociale ale Protoieriei Sector 1) primesc hrană caldă de luni până vineri.

Deoarece majoritatea beneficiarilor sunt copii, se acordă o grijă deosebită conceperii meniurilor, ținându-se cont de valorile nutriționale adecvate grupei de vârstă a acestora.

Pe lângă cantină, în cadrul asociației se derulează și alte acțiuni sociale destinate nu doar beneficiarilor care primesc hrană zilnic, ci și altor persoane aflate în nevoie cu domiciliul pe raza sectorului 1, cum este spre exemplu parteneriatul încheiat cu lanțul de magazine Mega Image care sponsorizează periodic cu produse alimentare.